Managed WordPress hosting; een boost voor je zichtbaarheid en conversie

Stella Peperkoorn Website-as-a-service (8) (1)

Of je nu een trainer, consultant of adviseur bent, je website is vaak het centrale contactpunt met je potentiële klanten. Om op te vallen in zoekmachines en je conversie te verhogen, is het gebruik van managed WordPress hosting een strategische keuze die veel consultants of adviseurs overwegen en dat is niet voor niks, want het levert je enorm veel voordelen op. In dit artikel leg ik je uit wat Managed WordPress Hosting is en waarom het ook voor jou vele voordelen oplevert.

Wat is Managed WordPress Hosting?

Voordat we duiken in waarom het belangrijk is voor jou als consultant of adviseur, laten we eens kijken naar wat managed WordPress hosting eigenlijk inhoudt. Managed hosting betekent dat je zelf geen onderhoud hoeft te doen om jouw website draaiende en veilig te houden. Dit technische gedeelte geef je bij een Managed WordPress pakket uit handen, zonder de controle te verliezen over je eigen website. Je kunt te alle tijde zelf je website aanpassen, zonder dat hiervoor extra kosten in rekening gebracht worden, maar je wel van geniet van een veilige en betrouwbare website die technisch op orde is.

Managed wordpress hosting verhoogt de snelheid en prestaties van je website

Een van de sleutelfactoren waarom deze vorm van WordPress hosting een must is voor coaches, is de aanzienlijke verbetering in snelheid en prestaties. Zoekmachines, zoals Google, hechten veel waarde aan de laadsnelheid van een website bij het bepalen van de rangschikking in zoekresultaten. Snellere laadtijden resulteren niet alleen in een betere gebruikerservaring, maar kunnen ook bijdragen aan een hogere positie in zoekresultaten.

Je kunt rekenen op betrouwbare beveiliging

Beveiliging is een topprioriteit voor elke website, vooral wanneer persoonlijke gegevens en betalingstransacties in het spel zijn. Managed WordPress hostingproviders investeren aanzienlijk in geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, malware detectie en dagelijkse scans. Dit zorgt ervoor dat je website beschermd is tegen potentiële bedreigingen, wat niet alleen de integriteit van je gegevens waarborgt, maar ook het vertrouwen van je bezoekers vergroot.

De voordelen van managed wordpress hosting (1)

Managed WordPress hosting betekent automatische Back-ups en herstelmogelijkheden

Een van de grootste nachtmerries voor elke coach is het verlies van waardevolle gegevens als gevolg van een serverstoring of andere technische problemen. Managed WordPress hosting biedt automatische back-ups op regelmatige basis, wat betekent dat zelfs in het geval van een onvoorziene gebeurtenis, je snel kunt herstellen en verlies van gegevens kunt minimaliseren. Dit is niet alleen geruststellend voor jou als coach, maar het straalt ook betrouwbaarheid uit naar je cliënten.

Een positieve invloed op je SEO prestaties

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van cruciaal belang voor coaches die online zichtbaarheid willen vergroten. Managed WordPress hostingplatforms zijn vaak geoptimaliseerd voor snelheid, wat een directe invloed heeft op de SEO-prestaties. 

Met Managed WordPress hosting heb je telefonische ondersteuning

Voor consultants en adviseurs is de beschikbaarheid van hun website essentieel, aangezien potentiële cliënten op elk moment van de dag toegang moeten hebben tot informatie en contactmogelijkheden. Managed WordPress hostingproviders bieden vaak telefonische ondersteuning, wat betekent dat eventuele problemen snel kunnen worden opgelost, ongeacht het tijdstip. Dit draagt bij aan een betrouwbare en professionele uitstraling van je coachingpraktijk.

Je kunt rekenen op een hogere conversie door de snelle Laadtijden

Naast de voordelen voor zoekmachineoptimalisatie, hebben snelle laadtijden ook directe invloed op conversie. Bezoekers hebben weinig geduld; als je website traag laadt, is de kans groot dat ze de pagina verlaten voordat ze überhaupt de kans krijgen om je diensten te bekijken. Door te investeren in managed WordPress hosting, investeer je indirect in het verhogen van je conversiepercentage door een optimale gebruikerservaring te bieden.

Marketingcomponist bouwt een converterende website die scoort in zoekmachines 

Ben jij een trainer, consultant of adviseur die serieus aan de slag wil gaan met het vergroten van je online zichtbaarheid, het verhogen van je conversie en het veroveren van een unieke positie in jouw markt? Marketingcomponist bouwt in 12 weken een op maat gemaakte snelle, betrouwbare en professionele WordPress website met Elementor Pro. In dit hele traject ontzorg ik je van al het technisch geneuzel, zodat jij je kunt richten op jouw klanten ne de groei van je bedrijf.

Een unieke samenwerking tussen Marketingcomponist en Raoul Heijsen

Met de managed WordPress hosting van Raoul is je website razendsnel en altijd voorzien van de nieuwste updates.  Er is een 24/7 pro-actieve monitoring op je website, inclusief Malware scanner en je kunt bij hem terecht voor telefonisch support met technisch inhoudelijke kennis. Daarnaast wordt je website gratis voor je verhuist. Daarnaast heb je voor deze investering direct een licentie voor Elementor Pro en WP Rocket.

Wil je meer weten over de Managed WordPress hosting als stevige basis voor een converterende website die scoort in zoekmachine? Klik dan op onderstaande button