Waarom een marketingplan op maat voordelen oplevert

Stella Marketingstrateeg en implementatiespecialist

Een marketingplan op maat is een document waarin de marketingstrategie van een bedrijf wordt beschreven. Het bevat onder andere doelstellingen van het bedrijf, een beschrijving van de doelgroep en de producten en diensten van het bedrijf.  Het marketingplan is een leidraad voor de uitvoering van de marketingactiviteiten en helpt bij het meten van de effectiviteit van deze activiteiten. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een marketingplan op maat.

Een marketingplan op maat vergroot het succes van je marketingactiviteiten

Daardoor je heel specifiek kijkt naar de behoeften en doelstellingen van het bedrijf, kun je heel gericht gaan werken aan het uitvoeren van de juiste activiteiten. Dit zorgt ervoor zorgen dat deze doelen ook behaald gaan worden.

Efficiëntere marketinginspanningen met een marketingplan op maat

Met een marketingplan op maat heb je een heldere strategie en focus, waardoor de marketinginspanningen efficiënter worden ingezet. In het plan wordt gekeken naar de kosten-batenverhouding van de marketinginspanningen en er wordt gezocht naar manieren om deze inspanningen zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van technologie, zoals automatisering en data-analyse, en door het gericht richten van marketinginspanningen op de juiste doelgroep. 

Een marketingplan op maat helpt bij het bepalen van een realistisch marketingbudget

Een realistisch marketingbudget is een budget dat rekening houdt met de beschikbare middelen, de doelstellingen van het bedrijf en de grootte van de markt. Een realistisch marketingbudget zou ervoor moeten zorgen dat er voldoende middelen zijn om de marketingdoelstellingen te behalen, maar tegelijkertijd niet onnodig veel geld uit te geven.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat een marketingbudget niet vaststaand is en dat dit aangepast kan worden als er wijzigingen in de markt of binnen het bedrijf plaatsvinden.

Een marketingplan op maat helpt om prestaties van de marketinginspanningen te evalueren en bij te stellen waar nodig.

Wanneer je niet weet wat je doelstellingen zijn, weet je ook niet waar je naartoe moet werken. Door je doelen heel duidelijk vast te stellen in het marketingplan, kun je bepalen wanneer je op de goede weg bent en wanneer je moet bijsturen. Je weet op welke factoren je moet letten en welke acties er invloed hebben op jouw doelen. <et een marketingplan op maat weet je exact wat je moet doen om je doelen te behalen en hoe je vervolgens acties kunt uitvoeren die je verder brengen naar je doel.

 

Wil jij een online groeien met een marketingplan op maat? 

Als Marketingstrateeg help ik je graag!  In het online groeitraject help ik je in 12 weken je online zichtbaarheid te vergroten en een unieke positie in jouw markt te veroveren, zodat jij meer klanten genereert voor jouw bedrijf. Ik voorzie je van strategisch marketingadvies, zodat we jouw bedrijf onderscheidend in de markt gaat zetten, optimaliseer je website voor zoekmachines en voor het behalen van meer conversie en geef je advies over het maken van strategische content, zodat jij on top of mind bent bij jouw ideale klant en de juiste mensen aantrekt.