Over Marketingcomponist

Marketingcomponist helpt ervaren kennisondernemers de strategie te ontwikkelen en deze strategie te implementeren om marketing succesvol en efficiënt in te zetten om hun bedrijf te laten groeien.

Tof dat je meer over mij wilt weten! Ik ben Stella Peperkoorn oprichter en eigenaar van Marketingcomponist en woon samen met mijn man Remon en zoon Luke (2017) in Hoofddorp. 

 

Al vanaf kleins af aan word ik geboeid door merken, reclames, slogans en intromuziekjes van commercials, series en tekenfilms. Ik heb het altijd interessant gevonden waarom het ene meer impact  heeft dan het andere. Wat we zien, horen, ruiken en voelen.  Alles heeft met beleving te maken. Jij en ik kunnen iets creëren wat een ander brein kan inspireren en aan kan zetten tot actie en dat vind ik machtig mooi. 

Ik geloof dat marketing pas werkt als het oprecht is je echt je doelgroep centraal stelt, als weet wat je doelgroep doet. Waar de mensen binnen je doelgroep van houden, waar ze van dromen en waar ze in geloven. Het maakt niet uit wie zij zijn, waar ze vandaan komen en wat hun inkomen is, het draait om de overtuigingen die zij hebben, hun waarde en normen. 

Door marketing op de juiste manier in te zetten, ben je heel duidelijk voor welke doelgroep jouw product of dienst geschikt is.  Met goede marketing vertel je heel duidelijk voor wie jouw product of dienst bedoeld is, maar ook voor wie dat niet bedoeld is. 

 

Er is veel gaande omtrent marketing en privacy. Social media platforms verzamelen  jouw data om vervolgens beter aan te sluiten op jouw behoefte of om een passend aanbod te kunnen doen dat jou helpt bij het oplossen van jouw problemen. Op zich is hier niets mis mee, als we maar worden verrast. Een persoonlijk kaartje als je jarig bent is attent en een gepersonaliseerde aanbieding voor jouw favoriete wijn is natuurlijk heel fijn. Maar wanneer je een aanbod krijgt van je creditcardmaatschappij om van je gokverslaving af te komen omdat je wel heel veel online pokert, is dit een inbreuk op de privacy.

Goede marketing draait om het verrassen van je doelgroep. Je kunt iemand pas verrassen als je weet waar diegene van houdt, van droomt en in gelooft. Ik help je om dat te ontdekken en een strategie te ontwikkelen die je zelf kunt uitvoeren of geheel door mij laat implementeren. Zodat jij in minder tijd, meer resultaat behaalt met jouw marketingactiviteiten.

 

Marketingcomponist header
Marketingcomponist Stella Peperkoorn

Mijn persoonlijke reis

k startte mijn carrière als 16 jarige in een supermarkt, waar ik met heel veel plezier heb gewerkt. Eerst achter de kassa en later bij de brood-vleeswaren- en kaasafdeling. Toen ik dat onder de knie kreeg, mocht ik als 19 jarige leidinggeven en de servicebalie draaien. Nadat ik dat twee jaar gedaan had, was het tijd voor een nieuwe stap. Ik wilde meer. 

Ik solliciteerde bij BelCompany en mocht daar starten als verkoopmedewerker. Al gauw werd is assistent manager en niet veel later startte ik als filiaalmanager in achtereenvolgens Haarlem Schalkwijk, Beverwijk en Hoofddorp. Het was een prachtige tijd waarin in het tijdperk van voor de smartphone en het tijdperk van de introductie van de smartphone heb mee mogen maken. Ik als tech-nerd, heb ontzettend veel verschillende telefoons gehad, met verschillende besturingssystemen waar ik alles van wist. Ook thuis was ik veel bezig met tech en kocht zelf mijn computeronderdelen om daar zelf mijn desktop van te maken, een echte tech nerd dus. Na een aantal jaren BelCompany was het weer tijd voor een nieuwe stap en ben ik gaan werken als Operationeel Manager bij een IT bedrijf. Hier was ik verantwoordelijk voor het managen van de helpdesk, regelde de planningen voor de engineers en mocht ik hen aansturen. Een hele fijne functie in een platte organisatie waar ik veel verantwoordelijkheid kreeg. Na 4 jaar daar te hebben gewerkt ging het kriebelen om te gaan doen waar echt mijn passie lag. 

Al vanaf kleins af aan word ik geboeid door merken, reclames, slogans en intro muziekjes van commercials, series en tekenfilms. Ik heb het altijd interessant gevonden waarom het ene meer impact heeft dat het andere. 

Wat we zien, horen, ruiken en voelen, alles heeft met beleving te maken. Jij en ik kunnen iets creëren wat een brein kan inspireren en aan kan zetten en dat vind ik machtig mooi. Ik besloot dat ik hierover meer wilde leren en besloot naast mijn fulltime baan bij het IT bedrijf in deeltijd Communicatie te gaan studeren met de specialisatie marketingcommunicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Na 3 jaar had ik de opleiding succesvol afgerond en besloot ik als marketeer te gaan werken bij verschillende bedrijven om ervaring op te doen in de praktijk en naast mijn baan mijn bedrijf te starten.

 

 

Waarmee ik je helpen?

Marketingstrategie

Ik help je met een marketingstrategie en een uitgewerkt plan op maat. Met dit plan weet je exact wat je moet doen om marketing concreet in te zetten om jouw doelen te behalen.

Website-optimalisatie & SEO

Ik maak een technische scan van je website en maak een concreet voorbeeld van je belangrijkste pagina’s, zodat je kunt zien waar verbetering nodig is en zal aanpassingen voor jou verzorgen, zodat jij een website hebt die technisch op orde is en zorgt voor meer conversie

Contentstrategie

Ik geef je concreet advies welke content je kunt maken om de juiste mensen naar je website te krijgen, zodat je meer verkeer gaat genereren en mensen zien welke toegevoegde waarde jij voor hen hebt

Social media strategie

Ik geef je concreet advies over hoe je consistent aanwezig bent op social media en maak 3 templates voor je die passend zijn bij jouw merk en branding.

Adverteren

Door de juiste advertenties in te zetten op social media en op Google help ik je om meer website bezoekers, leads en klanten te genereren op de korte en lange termijn.

Salesfunnel

Samen maken we een goede leadgenarator, zoals bijvoorbeeld een ebook en maak ik hier een converterende funnel voor in Mailblue, zodat je naast meer websitebezoekers ook consistent leads gaat verzamelen die jij kunt opvolgen

Hoe kan ik je helpen?

Hoe kan Markeitngcomponist je helpen

In het Done for You Traject help ik je met een marketingstrategie op maat, de implementatie van de strategie, zoals het optimaliseren van je website en het maken van een funnel Daarnaast analyseer ik jouw data zodat we gericht kunnen optimaliseren voor meer resultaat. 

Wil jij hier meer over weten?  Druk dan op de button voor meer informatie

Marketingcomponist heeft o.a. gewerkt voor: